Recension: Damen med bysten

Titel: Damen med bysten
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Format: Ljudbok
Tid: 4 tim. 55 min.

HANDLING

”I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!”

MITT OMDÖME
En mysig bok som även lockar till en del skratt. Det här är den andra boken som jag lyssnar på som Karin har skrivit. Om du inte har läst den, gör det.

BETYG: 5 AV 5

0 svar på ”Recension: Damen med bysten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *