Skrivtips: Läs många böcker för bättre skrivande

Jag har hittills skrivit och publicerat en bok. När jag skrev Jag blev frisk av kärlek så hade jag knappt någon aning om hur man skriver en bok. Jag skrev upp allt jag ville ha med i en punktlista. Språket var fint och boken har trots mina få förkunskaper lästs av både barn,, unga vuxna och de i pensionsåldern.

Det som jag har lärt mig efter detta är att läsa många böcker för att kunna skriva bättre. Det stämmer som det är sagt. Idag när jag skriver har jag ett lite annat språk i mina texter och anpassar dem efter målgruppen jag skriver för.

När jag skrev den första boken hade jag ingen specifik målgrupp i åtanke, men ville ändå ha en lättläst text och korta kapitel. Tack vare detta fick jag många och nöjda läsare.

0 svar på ”Skrivtips: Läs många böcker för bättre skrivande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *