Låta texten vila - författardrömmar

Under förra veckan återupptog jag ett manus som har fått ligga och vila under ett par månader. Började läsa igenom den och den griper tag i mig lika mycket som den gjorde innan manusvilan. 

Det är nyttigt. Det är viktigt för att se på det med nya ögon. Manuset känns så bra. Får se hur mycket av det som är kvar efter all redigering. 

Har under den perioden skrivit på ett annat manus - min biografi. När jag skriver på biografin får jag inte alls den där känslan om att texten griper tag i mig. Det gör att jag tvivlar på om jag gjort rätt. Har jag valt rätt tema? Om texten inte fångar mig, kommer den defentivt inte fånga er läsare. Det är den tanken som får mig att börja tvivla. 
Jag måste nog göra som bästsäljande författaren Cathy Glass föreslagit i boken About Writing and how to publish. Nämligen att skjuta på det projektet och försöka fokusera på det som tilltalar mig. Det som får mig att känna glädje över den text jag skriver. 

Egentligen har jag ingen som helst brådska med att skriva nästa bok, men vill ändå känna den rätta känslan. Det gjorde jag med min första bok Jag blev frisk av kärlek och Micke och Miranda - Kärlek på ålderns höst som släpps nu under hösten. Det kan ju helt enkelt vara så att det inte är rätt tid för biografin nu. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Yasmine » Struktur i vardagen:  ”Så smart att färgkoda det för att ge en snabbare överblick :D ”

  • Kristallina » Färdiga matlådor:  ”Jag har en liten kokbok. Där samlar jag alla recept jag tycker om. Ibland skrive..”

  • Kristallina » Leva med shunt:  ”Tycker det låter alltid väldigt jobbigt. Jag vet att du inte har något annat val..”

  • Kristallina » Hitta glädjen i livet:  ”Tror det är väldigt viktigt att vara medveten om vad som ger oss glädje. Själv f..”

  • Kristallina » Träna hjärnan med kortlek:  ”Det är säkert jättebra. Jag har lagt patienser förr i tiden som min f.d. svärmor..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln