Hjärntrötthet efter operation

För 5 - 6 år sedan hörde jag för allra första gången talas om Hjärntrötthet. Tänkte då att alla kan vara trötta i huvudet. Trodde att det var samma sorts trötthet som man pratade om. Idag vet jag att det inte är så. Man kan också säga Mental trötthet. Hjärnan jobbar ofta på högvarv och den mentala energin tar snabbare slut hos den som är drabbad av en sjukdom eller skada i hjärnan. Man skulle kunna jämföra det med ett gammalt batteri i mobilen. Trots att man laddar det, kommer det aldrig vara fulladdat. 

Jag har genomgått en rad olika operationer redan när jag var ett barn. Min första shunt fick jag när jag bara var 3 veckor gammal. Har i flera år tänkt att jag bara behöver göra en operation och den trasiga delen av shunten kan bytas ut, och att jag mår bra igen. Varför oroa sig? 

Sedan 2009 har jag varit tröttare i huvudet än tidigare. Det gick några år innan jag förstod varför. Efter det blev jag aldrig riktigt pigg i hjärnan. 

Bildkälla: Google

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Yasmine » Struktur i vardagen:  ”Så smart att färgkoda det för att ge en snabbare överblick :D ”

  • Kristallina » Färdiga matlådor:  ”Jag har en liten kokbok. Där samlar jag alla recept jag tycker om. Ibland skrive..”

  • Kristallina » Leva med shunt:  ”Tycker det låter alltid väldigt jobbigt. Jag vet att du inte har något annat val..”

  • Kristallina » Hitta glädjen i livet:  ”Tror det är väldigt viktigt att vara medveten om vad som ger oss glädje. Själv f..”

  • Kristallina » Träna hjärnan med kortlek:  ”Det är säkert jättebra. Jag har lagt patienser förr i tiden som min f.d. svärmor..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln