Wordsprints

Satte timern på tio minuter

Jag provade för ett par veckor sedan att sätta timern på 10 minuter och började skriva på biografin. Jag blir ibland totalt blockad i huvudet i stressiga situationer. Eller när passen blir för långa. Jag måste erkänna att det funkar bättre för mig att köra kortare pass. Då blir jag mer kreativ och hjärnan låser sig inte på samma sätt. 

Inte illa. Om jag kommer såhär långt på tio minuter, så borde jag komma längre på 1 timme. Det finns ju de som dikterar in orden. Jag har provat att göra det några gånger. Är inte så förtjust i att göra det. Jag går in och petar i texten, när jag upptäckt några fel. Detta trots att jag inte var klar för dagen. 
De senaste skrivpassen, satte jag en timer på 30 minuter. Orden bara flödade fram. När manuset till biografin var klar, gick jag över till en roman, som jag nästan var helt färdig med. hade bara epilogen kvar. 

Nu är jag helt ledig från skrivandet medan de två manusen får vila i 1 månad innan jag ska redigera båda två. Jag kommer fortsätta att dela upp mina skrivpass/arbetspass i intervaller på trettio minuter. Då fungerar jag som bäst. Jag som har trott att jag skriver bättre under ett pass på fyra timmar. Har gjort så tidigare (till mansuset om Micke och Miranda). Ibland kom skrivkrampen som ett brev på posten. Det är det jag vill undvika genom att skriva under kortare tid och på så vis bli mer effektiv. Jag har räknat antal ord som måste skrivas per dag, för att klara en egensatt deadline. Har alltid hunnit skriva klart till dagen för deadline. Har inget förlag som sätter den åt mig. Det har jag fått göra själv. Boken om Micke tog mig 2 år att skriva. Rätt lång tid ändå. De två manus som jag skrivit på nu, tog sex månader respektive åtta månader att skriva klart. 


Kom att tänka på en dokumentär som handlade om Dolly Parton. I den berättade hon att hon skriver sina låttexter på toalettpapper. 
Det är lite svårare för oss författare att skriva våra böcker på det lilla utrymmet. Någon fras eller mening, är inte så svårt att pränta ner. Lite hjälp kan det vara. Blev full i skratt när hon berättade detta. Alla sätt är bra utom de dåliga, sägs det! 
 

Etiketter: skrivarliv wordsprints

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finpor » Munkavle - Sofie Sarenbrant:  ”Sådana böcker får mig alltid illatillmods. Tycker det är vidrigt med människor s..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln