Första genomläsningen av ett manus

Halloj! 

Nu har jag gjort en del jobb utanför bloggen, med ett av mina två manus som jag skrivit klart första utkastet på. Så roligt att sitta med ett helt manus igen. Nu har jag påbörjat den första genomläsningen av det ena manuset. Det har vilat, några veckor innan denna omgången. Jag vill kunna läsa manuset med nya fräscha ögon. Jag brottas med att se om jag ska berätta i dåtid eller i nutid. En del författare blandar det där.

T.ex: "Igår satt jag på baren med öl i handen. Idag känner jag inte alls för att kliva upp ur sängen."

Exemplet i meningen är rätt skrivet. Det är viktigt att få till meningarna rätt. Tursamt nog behöver jag inte tänka på det där, riktigt än. Just nu letar jag efter sådant som jag inte är nöjd med. Det kan vara långa stycken med text som jag inte tycker passar in i storyn, eller felaktiga skrivna meningar. När första genomläsningen är klar, är det dags att börja jobba med texten. Stryka och lägga till. Dock ska jag fokusera på en del i taget. Denna gången redigerar jag direkt i datorn. Det gjorde jag inte sist. Den här omgången kommer bli en av de lättare. Tjoho! 

Det är roligt att sitta och tänka på skrivandet och hur man bygger en bra och trovärdig story, som gör att man fångar läsaren med olika tekniker som finns. 

Några av mina läsare som har läst boken om Micke, vill ha en fortsättning. För mig som författare, kan man inte få ett bättre betyg än så. Får se om jag kommer på något bra. Måste klura på det. Om du har läst boken och vill ha en fortsättning. Kom gärna med förslag. Skriv i kommentarsfältet nedan. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln