Hur blir man författare? 

1. Bestäm dig!

Första steget för att kunna bli författare är att du ska bestämma dig för att du ska skriva en bok. Inte försöka! 
 

2. Vad ska boken handla om?

Sätt dig ner vid tangentbordet och börja skriva om du har dina böcker i fingrarna som t.ex: Åsa Hellberg har. Jag är raka motsatsen. Jag måste skriva ner hela idén innan jag ens kan börja skriva mina böcker. 
 

3. När ska du börja? När ska boken vara klar?

I din plan ska du bestämma datum för när du ska börja skriva på boken. Hur många dagar ska du skriva i veckan? När ska boken vara klar? Säg att du skriver 1 kapitel om dagen och har 40 kapitel att skriva, så måste du avsätta 40 dagar för ditt skrivande. Om du ska skriva 2000 ord/ dag, så blir det 80.000 ord totalt. Har man en seg dag, är det viktigt att försöka skriva ändå. Planera datum för din deadline. 

Vi stannar där för idag. Kan prata om redigering i ett annat inlägg. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln