Skriver på nytt manus och boktips

Hade skrivit på ett manus och första utkastet var klart. Började så smått att redigera. Försökte ta emot tips från andra författare, som snällt gärna gav mig tips på hur jag skulle göra.
Kände efter ett tag att allt låste sig för mig, när jag skulle följa dessa råd. Det gick inte.

Lyssnade/Tittade på en intervju med Åsa Hellberg som gav tips om hur man ska tänka när man skriver en bok.
Hon berättade följande ” strunta i alla råd. Det det blir en bok av, är det rätta sättet”

Jag kände att jag var tvungen att börja om från början med ett nytt manus och nollställa huvudet. Det är en idé som jag har klurat på under några månader.

Åsa berättar att hon inte vet vad hon ska skriva innan hon lägger händerna på tangenterna. Hon är ganska fri.

Jag som trott att jag var en sådan som var tvungen att planera manuset från början till slut. Det kändes skönt de dagar jag var tom i huvudet. Nu testar jag en annan sida hos mig.

När jag skrev utkastet till min första bok Jag blev frisk av kärlek, hade jag inget mer än en lång punktlista att utgå ifrån. Det funkade uppenbarligen bra. Idag är den populär bland unga som gamla.

Jag känner att jag kan vara mest effektiv under korta perioder. Därför sätter jag timern på 15 minuter och skriver, det som kommer när jag lägger händerna på tangenterna. Har ett dagligt ordmål. Ordmålet varje dag är 1100 ord. Deadline är 27 september. Efter det ska jag skriva och redigera i ytterligare tre månader.

Känner att jag ville ladda upp med energi innan jag satte mig och skrev. Det blev vattenmelon. Så gott!

I tisdags släpptes ÄNTLIGEN en bok som jag länge velat lyssna på nämligen Bröllopsavtalet av Anna Keiler. Det är fortsättningen på Flickvänskontraktet som är skriven av samma författare.

3 svar på ”Skriver på nytt manus och boktips

  1. Är verkligen så sugen på att skriva en bok längre fram, men kan tänka mig att det inte är ”bara och bara”! Men du fick upp mitt intresse och nyfikenhet till det igen nu 😀 Tack för det!! <3

    • Det är ingen lätt process att skriva en bok. Jag har provat att skriva en outline, vilket funkade bra, men manuset behövde redigering. Där tog det stopp.
      Nu skriver jag utifrån min idé. Lägger händerna på tangenterna och skriver det jag får ur mig. När ett kapitel är klart, skriver jag korta anteckningar om vad det handlar om. Ser då vilka kapitel som måste strykas helt och skrivas om. Handlingen är den röda tråden. Allt som inte stämmer in där, ska bort. 🙂

      Kul att vara till hjälp. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *