Att bli refuserad

Den 20 juli 2020 kom det sista av flera refuseringsmejl på ett manus som jag skickade in. Skickade in ett manus om en tonårstjej som lever med kärleksfulla föräldrar, men hela hennes tillvaro vänds upp och ner när hennes pappa blir utbränd och går in i väggen.

Temat för manuset är: Missbruk i familjen.
Mer än så vill jag inte berätta.

Såhär stod det i mejlet från det sista förlaget:

Tack för att du valde att skicka ditt manus till oss. Dessvärre måste vi tacka nej till erbjudandet om att gå vidare med ditt manus. Vi tycker att det låter som en intressant bokidé med en stark berättelse, men tyvärr känner vi inte att vi har möjlighet att förvalta det på rätt sätt. Det beror delvis på att boken just nu inte passar in genremässigt i vår nuvarande utgivning och delvis på att vi är ett litet förlag med en redan pressad utgivningsplan för kommande säsonger”

Det här är det första manuset som jag skickat in till förlag. Jag blev inte ledsen för denna typen av refusering, snarare tvärtom. Man blir helt klart nyfiken på vad de tyckte om med manuset. Samtidigt vet jag att de inte kan skriva utförliga tankar och åsikter om alla manus de valt att tacka nej till.

Kommer absolut att jobba vidare med manuset som har legat i några månader och vilat. Jobbar med ett annat manus nu. Det får komma först.

4 svar på ”Att bli refuserad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *