Den ena dagen är inte den andra lik

ÄNTLIGEN! är jag utskriven från sjukhuset efter att ha varit inlagd i tre långa men händelserika veckor.
Jag har hunnit få mig en tankeställare under tiden. Jag har insett att jag har tagit min shunt för given. Har nog aldrig riktigt tänkt på vilket otroligt jobb den faktiskt gör för mig. VARJE DAG! Har ofta jämfört de olika typerna med huvudvärk, sedan jag hade dränet på utsidan.
Den huvudvärken jag hade då vill jag ALDRIG ha tillbaka.

Hur som helst, åkte jag hem på permission i fredags tills i söndags. Då skrev min läkare ut mig per telefon. Skönt att det går att göra så.

I helgen har det varit ganska lugnt. Har vilat massor, städat och pysslat här hemma i den mån jag kan göra det själv.
Får ju inte bära mer än max två kilo under några veckor framåt. Kommer därför behöva ta hjälp av familjen när jag ska handla mat eller bära något tungt.

I söndags hade jag totalt elva punkter på min ”Att göra” – lista. Igår hade jag bara totalt fyra.
Det kändes skönt med den variationen.
Var ganska trött i huvudet när jag var klar för dagen.
Har försökt att baka in träning/promenader i vardagen för att jag ska ha bättre koll på att jag faktiskt rör på mig.
Därför står denna aktivitet alltid med på den dagliga listan. Jag börjar försiktigt med ett mål på 2 km, nästan varje dag. När det känns bra kommer jag utöka det till 2.5 km. På onsdag ska jag ta stygnen och träffa en arbetsterapeut. Då kommer jag att gå 3 km. Det kommer inte att gå fort, men huvudsaken är att jag tar mig fram och tillbaka.

Det kommer göra kroppen gott att börja röra på sig mer, efter nästan tre veckor i stillhet. .

8 svar på ”Den ena dagen är inte den andra lik

 1. Nu har missat hela den jobbiga tiden du har bakom dig. Vad bra att du är hemma igen. Håller med dig att det är bra att röra sig och att du börjar sakta med 2 km. Sedan får man lyssna på kroppen och trappa upp när det känns bra.
  Krya på dig och var rädd om dig!

  Missar många inlägg för att din feed inte funkar som den ska. Fick ingenting de sista veckorna och idag 5 inlägg på en gång.

  • Ok!
   Då förstår jag. Ska försöka ordna så att du får alla mina inlägg i din feed. Vet inte hur det kommer sig att det blir så.
   Det är skönt att vara hemma igen och helt fri från infektionen jag haft.

   Tack snälla!

   Önskar dig en trevlig kommande helg.

 2. Ja jag tror att motion är en väldigt bra medicin mot väldigt mycket (om man gör det måttligt och på den nivå man själv klarar)! Kul att få vara hemma igen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *