Huvudvärk på morgonen

Allt som oftast händer det att jag vaknar med huvudvärk. Det är inte bra. Det är till och med så att min Neurokirurg reagerar på att det är så och vill nu göra något åt det.

7 December 2020 var jag på mitt senaste besök hos honom. Han visade bilder på hur skallbenet ser ut. Har en massa titanskruvar som sitter där. Om jag säger Plockepinn som förstår ni säkert vad jag pratar om. Det är i en ganska organiserad version av Plockepinn.
Han vill att vi börjar om från början och vill nu att vi gör en planerad tryckmätning. De mäter trycket i hjärnan över ett eller flera dygn. Tanken är att det sker någon gång i Januari. Fick veta att det finns Corona på avdelningen. Får se om det ändå blir en tryckmätning nu eller hur länge de vill vänta. Är uppsatt på operation.

Det är jobbigt att vakna med skallebanken. Vaknar oftast tidigt.
Tvingas då att gå upp och ta smärtstillande för att sedan försöka somna om igen.
Den sitter ofta i hela huvudet. Känns som att huvudet ska sprängas. Det spelar ingen roll om jag försöker att dricka vatten eller ta till andra knep. Det sitter i oavsett vad jag gör. Det sitter kvar i flera timmar. Är det shuntrelaterad smärta, är det vanligt att det sitter i hela dagen. Det kan bero på tillfälliga stopp. Huvudvärken släpper när det eventuella stoppet släpper.

Har under åren lärt mig att det inte är någon idé att satsa på Alvedon när smärtan ligger på 8 på smärtskalan. Det biter inte. Trist men sant. Måste då ta receptbelagd medicin.

Smärtstillande biter inte på smärtan, när den är Shunt relaterad. Det fick jag veta sommaren 2016, när jag drabbats av akut shuntstopp.

2 svar på ”Huvudvärk på morgonen

  1. Man kan ju bara ana hur jobbigt det måste vara. Själv kan jag inte minnas när jag hade huvudvärk sist. Det är åratal sedan.
    Har själv ett diskbråck i halsryggen och därför kan förstå när någon skriver om nervsmärtor.
    Hoppas du kan få hjälp med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *