Som ett slags avbrott i vardagen med huvudvärk, har jag bakat lite mer. Senaste gången var för en vecka sedan. Bakade då kärleksmums.
Det gick bra, trots en del motgångar. Tack vare en stor dos tålamod blev det bra.
Här finns receptet:
Ingredienser:
Arla® Svenskt Smör | 225 g |
---|---|
Arla® mjölk | 2 dl |
Ägg | 5 |
Strösocker | 4½ dl |
Vetemjöl | 6 dl |
Vaniljsocker | 1½ msk |
Kakao | 1¼ dl |
Bakpulver | 3 tsk |
Glasyr:
Arla® Svenskt Smör | 75 g |
---|---|
Starkt kaffe | ¾ dl |
Kakao | ½ dl |
Vaniljsocker | 1½ msk |
Florsocker | 5 dl |
Garnering:
Kokosflingor | 1 dl |
---|
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form med hög kant, 25×30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr:
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
- Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Klart!

Ser väldigt gott ut 😀
De blev goda 😍