Provtagningen tog TVÅ timmar

Hej på er!

I torsdags var jag i väg på veckans andra besök på sjukhuset. Kan nästan tro att jag bott där.
Min medicinläkare hade önskat att en rad olika prover skulle tas inför besöket igår. Mer om det i nästa inlägg.

Jag hade som alltid inför en provtagning, förberett mig med att sätta EMLA – plåster.
Sköterskan gjorde två tappra försök på mottagningen, innan de fattade beslutat att köra ner mig till operation, för att få hjälp av Narkosen att ta proverna. De fick inget blod, vid de första 3-4 försöken oavsett EMLA eller ej. Detta trots att de använde en tunn fin nål, som Butterfly är.

En manlig narkossköterska provade att sticka mig i höger handled. Det gjorde inte så värst ont, men fick ändå ett blåmärke.

Allt som allt tog det två timmar innan jag var klar.
En halvtimme brukar jag tycka är länge för att ta prover.
De gav inte upp. Inte jag heller. Kunde ju inte göra det, när det blev en så stor grej av något som för många är litet och enkelt att göra.

Min kropp tycker inte om det.
En sköterska ville inte ens prova att försöka sticka mig då, hon vet sedan tidigare att min kropp bråkar en del. Ena gången kan det flyta på fint, utan problem, för att nästa bråka såhär. Än så länge har det inte gått så långt att jag svimmar.

2 svar på ”Provtagningen tog TVÅ timmar

  1. Oj, att det kan vara så! Gissar att man som sköterska då blir lite extra motiverad att lyckas. Men det kanske inte handlar om dem utan om din kropps reaktion?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *